imorgon börjar ju skolan igenJust nu känner jag mig lite ledsen.. imorgon börjar ju skolan igen. Var sjuk under nästan hela lovet, och min efterlängtade malmö resa med Karin blev inte av.

Men om jag ska fokusera på det positiva lite istället, så har jag hunnit ta det lugnt en hel del istället och kunnat bli frisk utan att stressa en massa - inte öppnat en endaste skol-bok, mysiga fikor, tagit promenader i snön + snöbollskrig.. Så på det hela, så måste jag väl vara ärlig och erkänna att jag är rätt nöjd ändå med lovet. Och malmö ska jag ju till ihelgen istället! Då har jag ju alltid något att se fram emot och kämpa för denna veckan. Nu ska jag gå och läsa lite.

ge mig ut i snönNu har nästan hela lovet gått förbi, och utanför snöar det mer än någonsin. Ett väldigt bra avslut på lovet enligt mig, även om många nästan skriker efter våren. Men den kommer när den kommer. Strax ska jag ta på mig mina absoluta snöskor och ge mig ut i snön. En kort promenad till min mamma, där jag sedan ska sätta mig och sy lite. Vad det blir kanske ni får se sen.


med det flätade bandet runt omNär jag var på amnesty för några veckor sen hittade jag denna väskan. Tyckte den var så fin med det flätade bandet runt om, och passade även fint till sommaren. När jag sedan gick fram till en söt tant för att betala sa hon att den kostade 13kr! Visst blir man lika glad varje gång när man hittar ett sådant fynd? Det blir iallafall jag!

alla-hjärtans-dagAlla-hjärtans-dag.
Vissa tycker att dagen är överskattad, andra vet inte ens om att det är just den dagen idag. En del gör det till en mysig dag med sina närmaste, andra gör små överaskningar till sin käraste. Alla tycker vi ju olika, så väldiga diskussioner om det kan bli rätt tjatiga. Bara man gör det man själv tycker att man borde göra en sådan här dag. Jag ska ha det mysigt, läsa en bra bok om kärlek och dricka något gott te. Ett rött band, med en rosett på sitter runt min midja och snart ska jag gå hem till min mamma och fika lite. Hoppas på att min syster bakat något gott.. Innan dess ska jag även gå med tidningen till min farmor och korsodet som jag bundit en röd rosett runt om.

Hur lång tid ska det ta egentligen?Nu har jag vart sjuk i ungefär tre dagar. Även om febern och den käraste frossan är borta, så är fortfarande förkylningen kvar. Hur lång tid ska det ta egentligen? Halsen svullen, ont i öronen och äckligt slem. Inte så himla trevligt va? Nästan så att man mår illa bara man läser det. Får väl se det positivt, har inte vart sjuk en endaste gång hela vintern - tills nu.

Ikväll är det malmö som gäller. Är inte lika pepp på det nu när jag är sjuk, men borde nog åka dit ändå, även om det smartaste vore att stanna hemma. Lite sushi sitter ju aldrig fel! Äter alltid det när jag är i malmö, finns inte lika god sushi här där jag bor för samma pris. Äsch, jag får se hur jag gör. I vilket fall som helst, så ska jag vara helt frisk på söndag, det har jag bestämt.

stora snö-flingor föll från himlen och jag log stortIdag var en rätt konstig dag. Först var det soligt och fint (även om alla ville dra ner rullgardinen i klassrummet), sedan mot slutet utav skoldagen började det regna. När jag stod vid mitt skåp och tittade ut såg regnet rätt konstigt ut, och jag frågade någon annan om det regnade eller snöade, hon svarade; båda. Strax efter haglade det snabbt. Jag tog på mig jackan, stängde igen väskan och började gå på utgången. När vi kom ut var det istället stora snö-flingor som föll från himlen och jag log stort. Så himla fint var det. Men ändå rätt konstigt va? Hur vädret kan ändra sig så mycket på kort tid?

Det slutade iallafall snöa efter en stund, och en del smälte bort. Men lite är iallafall kvar på gräsmattorna, och vet ni vad det bästa är? Det ska tydligen snöa ännu mer imorgon..

snabb tur till båstadVaknade idag vid ungefär halv 10 sedan somnade jag om igen och vaknade kl halv 1, brukar faktist aldrig sova så sent, men idag gjorde jag visst det. Efter att jag ätit frukost och klätt på mig åkte jag och pappa ner till båstad. Det var faktist riktigt mysigt, även om all snö var borta igen så var solen framme, inte ofta man ser den nu på vintern. Vi tog en kaffe var i solen på något torg, även en varm-korv med ketchup slank ned, gott!

Det är något speciellt med att sitte ute och fika eller äta, men riktigt varför vet jag inte. På något sätt smakar det bättre, kanske beror det på den friska luften. Dessutom är en varm kaffe helt underbart när man sitter och halvfryser utomhus. Iallafall, efter det gick vi vidare över torget till en liten affär som jag aldrig vart i förrut. Där fick jag med mig två fina plagg och sådant gör mig alltid glad. Sedan det åkte vi hem.

Snabbhets-test

Just nu sitter jag och skriver ett arbete. Gjorde nyss snabbhets testet när jag hade en liten paus - big mistake, ont i fingrarna nu ju, gjorde det så många gånger. Nästa gång gäller det att tänka smart istället! Så mitt tips är, gör inte snabbhets-testet när du håller på att skriva ett stort arbete! ;)

I malmö var jag ihelgen. Hade det faktist riktigt mysigt, bilder därifrån kommer snart hoppas jag. Om jag nu tog några, minns inte riktigt.

RSS 2.0