Paper planes

Nu sitter jag och skriver ner allt, för att lättare kunna lära mig det.
För att peppa mig själv lyssnar jag just nu bl.a på det här.

Efter det gick jag hemJag känner mig trött, hängig och helst utav allt skulle jag bara vilja lägga mig ner och sova en stund. Men plugget väntar, så det måste jag ta tag i. Dessutom tog en spruta idag, den livmoderhalssprutan. Är inte ett big-fan utav sprutor sen alla stick utav sprutorna jag fick när jag opererade min fot, men jag lyckades slappna av ändå. Sedan efter det gick jag hem. Nu är det ledarskap som gäller.

Att tappa bort något man tycker omAtt tappa bort något man tycker om, är ju aldrig kul. Speciellt något man vet att det är omöjligt att ersätta. Som tur är händer det väldigt sällan mig, men när det väl händer, så känns det jobbigt och väldigt trisst.

I torsdags, när jag var i västra hamnen i Malmö, tappade jag bort min ring. Precis när jag skulle sätta mig ner för att fika, kändes det väldigt tomt på min hand. När jag tittade ner, märkte jag att den var borta. Nej!!!!! var det enda jag kunde tänka, jag hade ju haft på mig den för högst 5 minuter sen. Jag reste mig snabbt upp igen, och gick med snabba steg dit där jag var säker på att den låg. När jag kom fram och letade lite, så blev jag väldigt besviken, någon hade redan tagit den. Det värsta är att den inte heller säljs längre i affären. Men sånt händer ju ibland. Synd bara att inte människor kan låta saker och ting vara, visst jag får skylla mig själv, men samtidigt om man låter något man hittar  vara, så ger ju det en större chans till den som tappat den, att få den tillbaka.

Läst sagor och druckit tre koppar teNu är jag tillbaka i Malmö igen, åkte direkt efter skolan, så fick inte med mig allt som jag ville ha, men jag klarar mig nog.

Under kvällen har jag vart barnvakt, läst sagor och druckit tre koppar te. Hade egentligen tänkt lägga mig vid tio, men det gick ju som det gick med det, brukar bli så i mitt fall. Sedan konstigt nog, brukar de flesta bli piggare utav te, men istället blir jag tröttare utav det. Jag förstår inte det riktigt, det borde ju inte vara så. Det ska jag kolla upp faktiskt, varför det är så!

Plancher

Det var i malmö under helgen, som jag fick syn på dessa twilight-plancherna. Min syster, snäll som hon är, tog bild för att föreviga ögonblicket. ;)

One night onlyNu har min syster åkt till Paris, och själv sitter jag ensam kvar här i mitt rum. Just nu lyssnar jag på 'dreamgirls' och kommer nog att göra det under hela kvällen.

1968

Efter en del pluggandes under melodifestivalen, i söndags och imorse gick faktist historian ändå helt okej, även om man kan ha blandade åsikter kring seminariet. Nu hoppas jag bara att resten utav proven denna veckan också gör det.

Om en timme befinner jag mig på en buss till skolanEfter en hel helg i malmö är jag hemma igen. Har nyss gjort en kopp te och om en timme befinner jag mig på bussen till skolan. Idag har jag hela två prov, sedan har jag två kvar denna veckan och en inlämning tills på onsdag. Hur ska jag orka?

Egentligen borde jag ha pluggat lite mer nu på morgonen, men min hjärna slutade fungera. För att få den i funktion igen fick jag leta fram choklad, en choklad jag sparat på ett tag som mormor och morfar hade med sig.

Jag satt och vred mig i stolenUnder sju långa månader hade jag en tjock lugg hängandes i pannan. Jag minns fortfarande när jag klippte mig första gången, från snedbena till lugg. Jag satt och vred mig i stolen, osäkert tittade jag upp ibland. Jag vet, det gällde ju bara mitt hår, men ändå kände jag mig osäker. Frisören klippte lite som hon ville, även om jag sa till ibland, och ja, det blev som det blev. När jag var klar, tittade jag mig själv i spegeln och det kändes verkligen inte bra, vad hade hon gjort egentligen? Luggen var inte ens rak. Jag var så ledsen att jag betalade och sedan gick jag snabbt ut.

När min pappa såg min lugg, frågade han mig varför jag ens hade betalat om jag nu var så onöjd. Jag tittade ner i golvet, och visste inte riktigt vad jag skulle svara. Plötsligt fick han en ide och snabbt sprang vi genom gatorna i Malmö till hans frisör innan salongen skulle stänga. Vi hann precis dit i tid, och hon tittade på min lugg. Sedan klippte hon till den under en stund, och sedan när jag tittade upp igen, lyste jag upp med ett stort leende.

Det var berättelsen om min lugg det, som jag sedan hade under sju månader, fast nu är den borta igen.

I flera veckor hade de väntat på att han skulle kommaNyfiket kollade de alla tre ut genom fönstret. I flera veckor hade de väntat på att han skulle komma. Många hade pratat om honom runt om i staden, och alla var nyfikna på hur mannen de skvallrat om skulle se ut. Viola som stod i bakgrunden var dock inte lika uppspelt som de andra, hon brydde sig inte så mycket om sådant, men just när hästarna kom travandes ner för vägen kunde hon inte heller låta bli at titta ut genom fönstret.

Vagnen stannade utanför huset, och han som körde den hoppade ner på gruset. Sakta gick han och öppnade dörren till vagnen. Vera började smått fnittra, och väntade spännt, likaså Miranda medan hon rättade till sin mintgröna klänning. Plötsligt steg mannen ut ur vagnen och tittade sig omkring medan han bestämt rättade till sin rock. När han lyckades fånga deras blickar ifrån fönstret, hoppade Vera och Miranda undan medans Viola stod kvar. Hon hade tänkt på något annat och inte märkt att han kollat upp. När hon mötte hans blick, tittade han på henne utan att sedan titta bort igen. Viola kände sig så generad att även hon snabbt drog sig undan och gick snabbt ut ur rummet.

även om jag stundtals kan tycka att det är kulNu är jag hemma igen. Det kändes verkligen ledsamt att behöva hem åka ifrån Göteborg, Jennifer och jag hade så kul. Men även allt bra, har ett slut antar jag.

Imorgon är det nationella i matte, och det känns inte lika bra som jag hade önskat. Matte är inte direkt mitt starkaste ämne, även om jag stundtals kan tycka att det är kul. Eller jag tyckte det förrut iallafall. Nu ska jag nog försöka sova lite, och denna gången ska jag inte glömma att ställa klockan.

...stundtals har jag hört ifrån min vän Cecilia. Tycker att det är så väldigt fint, att jag måste själv säga det.

Äntligen, Göteborg!Just nu befinner jag och Jennifer oss i Göteborg. Det var verkligen kul att få träffas igen, då sist vi träffades var på twilight-premiären i Novemder. Åh! Vi bor så långt bort ifrån varandra. Igår var vi på två twilight-träffar i stadsbiblioteket, det var verkligen kul att få träffa så många. Och det var verkligen fint ordnat där med allt, dekoratioerna, godiset, den häftiga bålen osv! Mer om det finns isåfall på hemsidan.

Efter att ha sovit ut och dessutom lyckats missa hotell-frukosten, ska vi gå till stan. Det är rätt fint väder ändå, så vi har tur! Kanske hittar man något fint också. kl 14:30 börjar letandet efter oss, undra hur det kommer att gå.

lite sådär gammaldags med söta tapeter

 

För ungefär två veckor sedan, åkte jag till båstad. Åker dit ibland under helgerna. På sommaren brukar jag äta våfflor i det röda torpet högt uppe på en kulle, som man kan se ifrån vägen. Där är det så fint, en stor kulle med bord på olika platser som man får leta upp längs stigarna, och en helt underbar utsikt. Man ser faktist ändan hem till mig därifrån, eller ja, stranden iallafall.

Under vintern, medan torpet varit stängt, har jag istället fikat på andra ställen. En utav de är; La continental. Även där är det väldigt mysigt, lite sådär gammaldags med söta tapeter. Finns även så att man kan sitta ute på sommaren, men när just vi var där, för som sagt två veckor sen, blåste det lite väl mycket, så vi satt inne istället.

och sedan såg jag att det regnadeInnan när jag gick förbi fönstret så såg jag att det var väldigt mörkt ute, och sedan såg jag att det regnade. Äntligen! Även om solen är härlig, så har jag längtat lite till det halvdåliga vädret och tidigt mörka kvällar, det är helt underbart att läsa då. När det är soligt ute brukar jag ha svårt för att läsa, jag vet faktist inte varför. Jag tycker om att sitta med en kopp te i mitt halvmörka rum, med en bra bok uppslagen i handen.

Måste till biblioteket i veckan och leta upp en bra bok, känner för att läsa mellan allt plugg, inte bara datorn hela tiden. Dessutom måste jag även läsa 'wuthering heights' nu i veckan, valde den till en engelska uppgift. Hoppas att den är lika bra som alla säger.  Nu ska jag jobba vidare på ett arbete och lyssna på det här.

Hur ska tiden räcka till?De senaste dagarna har kännts som en väldigt lång-helg, önskar bara att ledigheten kunde fortsätta! Igår var det twi-night i Stockholm, och det kunde jag inte gå på. Kändes väldigt synd, tjejerna hade planerat det hela så bra! Men bilder ifrån det kommer man väl kunna se snart hoppas jag!

Nu har jag en massa som måste göras. Balkongen ska rensas upp, läxor och arbeten måste jag göra klart och mina kläder ska tvättas. Dessutom ska Jennifer och jag dra fram en vinnare idag ifrån vår senaste tävling. Hur ska tiden räcka till?

apelsin-choklad & melon( Bilderna har Emma tagit!)


Idag har jag varit i tylösand och ätit en glass med hela två kulor, apelsin-choklad & melon smak. Fast det var tidigit det, vid 12 kanske. Nu känner jag verkligen för att hoppa på cykeln och bara cykla någonstans, känna vinden i håret och solen som värmer. Kanske en picknick i norrekatts park? Som jag och några andra gjorde förra helgen. Det var riktigt mysigt det! Dessutom hade även körsbärsträden precis blommat.

RSS 2.0