Fika utomhus när det är kalltFörra veckan bestämde vi oss för att ta en fika på stan efter att ha letat en stund efter en present till Anna. Eftersom att det var fullt inomhus, satte vi oss utanför istället under en "värmare", inte för att den hjälpte så mycket.. Hade vi vetat att vi skulle sitta utomhus hade vi nog tagit varma drycker istället, men nu blev det som det blev. Vi tog några filtar runt oss, och pratade på om allt möjligt. Riktigt mysigt faktist, att fika så ute när det är kallt. Fast det gäller att ha varma kläder på sig.

ta det lugnt och låta tiden gå

På fredagar har jag ju endast en lektion, och idag fick vi jobba hemma. Sov till kl 8, sedan bestämde jag mig för att gå upp. Vet faktist inte riktigt vad jag gjort sen dess, kollat lite på tv, ätit frukost vid datorn och hämtat upp lite kläder som var klara. Bestämde mig faktist för att äta gröt idag, då jag endast åt det en gång under jul. Jag lade till lite mandelbiskvier när gröten var klar, men de blev helt mjuka utav värmen, inte riktigt lika gott. Tog en macka sen istället efter att ha ätit upp halva gröten.

Har även lyssnat på film-musiken ifrån den skivan som ni ser över under nästan hela morgonen, den är ju så bra. Iallafall, så det är skönt att bara ta det lugnt ibland och låta tiden gå, funderar nog på att ta ett bad sen. Efter det har jag tänkt att gå till min farmor. Ikväll är det malmö som gäller och där kommer jag att befinna mig denna helg.

Tittar snabbt ner mot golvet och känner värmen stiga mot kindernaJag åker buss till skolan varje dag, för långt för att orka cykla nu på vintern. Min favorit plats i bussen är längst bak och ofast sitter jag där när det finns plats. För några dagar sen satt jag i mitten utav bussen (där barnvagnar kan vara) med Alle. Precis innan bussen var framme vid skolan drog jag upp mina vantar ur väskan, då följer även en binda med som hamnar på golvet i mitten utav bussen. Jag tittar snabbt ner mot golvet och känner värmen stiga mot kinderna. Fan tänker jag medan jag tittar mig snabbt omkring, bussen är full utav ungdomar som ska till skolan. En binda på golvet i mitten utav bussen? fan också, va pinsamt. Ska jag ta upp den eller låta den ligga kvar?

Efter några sekunders tänkande tänker jag; Men herregud, skärp dig, det är en binda det handlar om, en helt vanlig binda och så tar jag snabbt upp den och låtsas som om det vore inget, inget speciellt alls. Och det är det ju egentligen inte. Frågan är då, varför ska något sådant kännas så pinsamt? Hade det hänt hemma eller hos en kompis, så hade jag ju inte alls brytt mig, men just på en buss full utav ungdomar, kanske man tänker på det lite mer. Men det är ju en binda, som alla tjejer som fått sin mens använder? Man är rätt löjlig ibland.

hawaii pizza med champinoner+vitlökssås

Knappt vart inne på datorn sen i fredags, väldigt mycket att göra nu i och med min farmors flytt, men änltligen är nästan allt klart. Jobbat från morgon till kväll, ätit hawaii pizza med champinoner+vitlökssås, take-away från max osv, gott då men nu får det räcka, vill ha vanlig mat igen.

Har vart rätt skönt på ett sätt att ha en liten paus (även om min blogg inte tar så mycket tid, så gör dock min hemsida det). Men nu får jag ta och skärpa till mig igen och få iordning saker och ting!

DragkedjaDragkedjan är något jag letat efter ett tag nu, men aldrig hittat något som passat bra. I lördags hade jag väldigt tur, och jag bestämde mig för att köpa två. Fast ena ljus-blå, de andra grå. De gråa lånade min syster igår, utan att jag ens hunnit använda de, kände mig väldigt snäll faktist haha. Nej, nu måste jag dammsuga - på riktigt. *Anstränger mig för att komma ifrån datorn*.

råkade ta fel i affären

Just nu så sitter jag och lyssnar på Katie Melua, medan jag äter frukost. Keso-macka är så gott, att jag helt enkelt var tvungen att ta en tugga direkt som ni ser. Dock var det keso med linfrön istället för naturell, råkade ta fel i affären. Men man ska nog inte klaga, keso som keso. Rätt mycket som ska göras denna helg, ska hjälpa min farmor flytta och dessutom ska mitt rum göras om senast på måndag.. undrar hur det ska gå till?

mindre på bredden, längre på längdenIbland hade det faktiskt varit trevligt om jag och min syster hade samma storlek gällande kläder. Men det har vi inte nu, hon är  mycket mindre än mig, iallafall på bredden. På längden är hon faktist längre. Så hon kan låna kläder utav mig och jag väskor utav henne. Bra va? Själv tycker jag att det är underbart!

hetsiga diskussioner och bestämda åsikterIdag i skolan var vi några stycken i skolan som satt i biblioteket och jobbade med några engelska-grammatik uppgifter. På bordet låg dagstidningen, och på framsidan fanns ju självklart Obama. Utav en slump började vi prata lite om han och det ena ledde till andra och tillslut hade vi hamnat i en rätt hetsig diskussion. Man verkligen kände hur irritationen efter ett tag började växa fram mellan oss. Som tur är, släppte vi det sedan  snabbt och pratade på som vanligt om annat.

Men det är ju rätt konstigt ändå, hur vissa ämnen kan engagera en så mycket. Och dessutom hur alla kan tycka så olika. Det är det som är så fint med det hela, att man har rätt till sin egna åsikt. Även om det dock skapar väldiga diskussioner och heta debatter. Jag går ju som sagt i en ledarskaps klass om ni nu inte visste det, då får man ju lära sig från början, att sådana diskussioner lämnar man i ex klassrummet när lektionen är slut. Man drar inte med sig det utanför och fortsätter tjaffsa om det. Ibland har även en del svårt att aceptera att andra inte tycker precis som de, så det är ju något man måste tänka på, även jag brukar ha svårt för det ibland. Vet faktist inte varför jag skrev allt detta nyss, men kom bara och tänka på det innan efter skolan.. Bilden ser dessutom rätt konstig ut, så den passar bra till detta konstiga inlägget.

ägg + tomat +majonäs på mackan= nattmatNatt-mat är nog bland det bästa som finns. Jag vet inte riktigt varför, men på något sätt så smakar det bättre. Från fredagen till lördagen, helgen förra veckan, var det ägg+tomat+majonäs som gällde på mackan. Mums! Hade aldrig provat med tomat förrut, men det ska jag från och med nu alltid ha. Ibland brukar jag även göra spagetti med sådan "pasta-ost" på, eller ost-mackor med keso. Jag vet redan, att det inte är nyttigt, inte bra/dåligt för kroppen med natt-mat, men det bryr jag mig inte om. Ibland måste man även kunna unna sig själv lite för att må bra (fast det gör jag nog nästan varje dag ändå.)

Måste även tillägga, att 'Samanta who' som kom efter Letsdance i fredags var super bra!Trodde först att det var en film, så blev rätt förvånad när det tog slut, men sedan kollade jag i tv-tidningen och såg att det var en serie. Tydligen hade även en vän till mig även redan hunnit se 5 avsnitt utav serien.

De måste ha fått sig ett gott skratt ståendes där bakom mig i regnet
I måndags efter skolan gick jag en sväng på stan. Lyckades få till ett behövande impuls köp och träffade två stycken söta amis. Efter en stund började det att regna och vi kände att det var dags att ta bussen hem. Just denna dagen hade jag på mig mina röda converse som jag nog inte haft på ett halvår, och min höst-jacka - precis det jag behövde. Gick på bussen och kände mig väldigt frusen. Satt längst bak i bussen och frös till musiken ifrån min ipod. Alltid när jag går eller cyklar medan jag lyssnar på min ipod, har jag endast ena hörluren i för att kunna höra min omgivning, men tydligen inte i måndags.

Jag gick av bussen snabbt när jag nästan var hemma, och gick som vanligt till höger för att sedan korsa vägen bakom bussen (bussväg). Normalt sett stannar jag alltid till sakta, sticker fram huvudet bakom bussen för att se om det kommer en buss från andra hållet (gör väldigt sällan det).. Men nu regnade det, hade musiken på högvolym och hade rätt brottom undan regnet. Så samtidigt medans jag kollade till höger gick jag ut i vägen, och till stora förvåning kom bussen i fullfart! "WAAA" var det enda jag fick fram och jag hoppade snabbt bakom den andra bussen igen. Busschaufören vinkade snällt, och sedan körde han genom en väldigt stor vattenpöl. Vart tror ni att jag stod? Just ja, alldelles rätt, precis framför vattenpölen. Denna gången fick jag ur mig:.. JA... och gick vidare hemåt ännu blötare än vad jag var från början. Vågade inte ens kolla på allas reaktioner som stod bakom mig. De måste ha fått sig ett gott skratt, and I dont blame them.

dagen innan inlämning, eller rättare sagt - kvällen innanJust nu sitter jag och skriver en artikel/intervju på engelska om 'Emily Brontë', den ska vara inlämnad imorgon. Tycker faktist att det går rätt bra, och det är väldigt intressant att läsa om henne, även om det inte finns så mycket fakta pga att hon dog vid en väldigt ung ålder. Lär nog sitta ett tag till innan jag blir helt klar! Normalt sett brukar jag känna mig rätt tom i huvudet och trött när jag skriver en uppsats dagen innan inlämning (rättare sagt kvällen), men inte idag, det känns faktist bra och jag vet om att jag hinner bli klar i tid. Bra va?

Nu måste jag fortsätta skriva vidare, så även jag får några timmars sömn inatt.

Mycket intressant kladdkaka
Min käraste syster tycker att jag inte riktigt uppdaterar min blogg som jag borde, så därför tillägnas härmed detta inlägg till henne.(?) :) Det är min syster på bilden över

I torsdags efter att ha varit i skolan bestämde jag mig för att gå hem till min mamma en stund. Hade läst dagen innan i min systers blogg att hon även hade bakat en kladdkaka. Och det är inte vilken kladdkaka som helst, utan det är en som min syster ha bakat. Hon är helt otrolig på att baka, jag förstår det knappt. Det blir lika gott varje gång, om inte bättre gång efter gång. Ändå gäller just detta endast en kladdkaka och hon brukar baka en massa annat gott med. Så på väg hem ifrån bussen skickar jag henne ett sms (hon är fortfarande i skolan).
När jag kommer hem till min mamma möts jag utav denna syn i köket??? Hur kunde hon äta upp en hel kladdkaka under en kväll utan att spara en stor bit till mig, sin käraste syster - livslånge vän? Skandal! Skickar snabbt iväg ett mms och frågar hur det gick till... Efter några minuter fick tillbaka ett mindre trevligt mms som jag inte tänker visa i min blogg. Sedan ringer hon mig när hon är på väg hem, och hon låter rätt andfådd. Hon verkade ha rätt brottom, konstigt tänkte jag varför går hon så snabbt? Medans vi pratar går jag mot kylskåpet och ska kolla efter mjölk. När jag tittar efter mjölken ser  jag en choklad-glass-burk och frågar mamma vad som finns i. Samtidigt som jag öppnar hör jag min syster skrika i telefonen (blev nästan halvt döv).
Detta mina kära vänner, fanns i burken. Och hon hade inte sagt ett knyst under hela tiden vi pratade. Det roligaste utav allt var att hon hade fortfarande en bit kvar att gå hem, så sedan hörde jag hur hon nästan sprang. Snacka om att jag fick mig ett gott skratt medan jag värmde en bit och sedan hällde på grädde! Mums!

Sedan fikade vi tillsammans och drack bubbelvatten med ishjärtan till! Verkligen mysigt och dessutom gott!

Helgen efter hade han köpt den i malmö


För några timmar sen satt jag och lyssnade på Etta James. 'At last' är så himla bra,  den går på någon reklam just nu, minns bara inte riktigt vilken. Pappa hade hört den när han kollade på tv och bad mig leta upp den. Bra som jag är hittade jag den, och helgen efter hade han köpt den i Malmö, yey!

Har vart vaken nu väldigt länge och ska upp igen om 4-5timmar, så passar nog rätt så bra att jag stänger av datorn nu. Annars lär jag aldrig somna, utan sitter här istället resten utav natten. Har nog inte riktigt vant mig än efter jullovet, att somna tidigt..(?)(Hm.. vad innebär tidigt egentligen efter ett lov?)

Olika färg/ljusstyrkor på olika datorerTänkte på en sak innan.. Ibland gör jag om lite på vissa bilder med färgstyrkan osv, sedan så när jag går till en annan vanlig dator, så ser bilden annorlunda ut och dessutom mycket mörkare. Beror nog på att skärmen på min laptop är för ljus, eller att jag har den vinklad för lite. Blir även så när jag kollar på olika bloggar ibland. Om byter dator så ser bilderna helt annorlunda ut. Så man vet ju egentligen inte vad som är "rätt". Man kan ju inte göra något åt det och det är inget som stör mig eller så, lägger märke till det helt enkelt ibland bara.

Ofta en massa nytt som läggs till, men aldrig något som tas bort.Idag är det min sista lediga Fredag. Nästa vecka börjar Fredags-lektionen. Både bra och dåligt. Att ha varit ledig varje fredag en hel termin har vart helt underbart! Nu ska jag ta och rensa bland mina kläder. Ofta en massa nytt som läggs till bland högen på golvet, men aldrig något som tas bort. Så det ska jag faktist fixa nu, believe it or not. Innan dess ska jag dricka upp mitt te och läsa vidare bland olika bloggar..

SöndagarSöndagar.
Oftast på söndagarna är jag hemma med min familj. Eller ja, hos den föräldern jag är hos just den helgen. Vissa väljer ibland att spela monopol, andra att ta en promenad längs havet. Just denna söndagen bestämde jag och min syster för att städa kylskåpet! Kan låta rätt konstgt, men det var faktist rätt kul ändå. Allting togs ut, städades och sedan lades tillbaka. Kändes mycket bättre att öppna kylskåpet sen för att se om det fanns något gott! Piece of cake!

I'm sittin' in the window of a street cafe

Sitter och lyssnar på det här medan jag tittar på dessa bilder och drömmer mig bort. Behöver jag ens säga mer?

så många olika händelser att jag knappt minns allaDe flesta har skrivit långa listor om året som gick och även att så mycket hände.. inte för att försöka vara just likadan, men för mig var det samma. Just 2008 innehöll så många olika händelser, att jag knappt minns alla. Kanske skulle man ha haft en slags dagbok av något slag där man kunde antecknat viktiga eller roliga händelser. Det har ju då inte jag haft.. Kanske något att ha detta året? Finns så mycket jag minns med olika tankar och känslor inblandade. Jag skulle kunna rabbla upp allt här - men det gör jag inte. Tänker anteckna det jag minns på ett paper och sedan spara det någonstans. 2008 kommer jag aldrig att glömma, och detta är inget jag säger om varje år, utan detta året var speciellt. Nog tjajat om det, 2009 - nu kör vi.

RSS 2.0